Schoonmaak bij waterschade

Opruimen bij waterschade
Opruimen bij waterschade

Bij waterschade is snelle actie nodig. 

Heeft u waterschade? Heeft een stortbui ervoor gezorgd dat er een overvloed aan water is, wat woning of bedrijfspand is binnengedrongen? Is de riolering verstopt?

Lekkage of overstroming, klein of groot, zorgt niet alleen voor overlast, maar kan ook veel schade veroorzaken aan woning, winkel, kantoor of bedrijfspand.

Om de waterschade te beperken moet er snel worden gehandeld. De oorzaak moet worden gevonden en verholpen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Water wordt weggepompt, meubels en andere spullen worden verplaatst, en het risico op gevolgschade zoveel mogelijk wordt beperkt.

Wanneer er niet snel en goed genoeg wordt gehandeld kan waterschade veel meer overlast geven. Er kunnen problemen ontstaan met de luchtkwaliteit binnen, de groei van schimmel en meeldauw en een onaangename geur in vloeren, muren en plafonds. Uiteindelijk kan dit tot gezondheidsklachten leiden.

Op langere termijn ontstaat er schade aan de structuur en fundering van een gebouw. Na langere tijd zal het water geabsorbeerd worden in de vloeren, muren en plafonds. Dit kan tot bouwtechnische problemen leiden.

Dus hoe langer er gewacht wordt met handelen hoe erger de schade. De luchtvochtigheid, temperatuur en de luchtcirculatie binnen moeten snel onder controle komen. Waterzuigers, dompelpompen en schrobzuigmachine verwijderen het water. Bouwdrogers en air-blowers zorgen vloeren, plafonds, muren, stucwerk en materialen snel drogen. Snel toepassen hiervan voorkomt ook onaangename geuren en de groei van schimmel en meeldauw.

Credit Dienstverlening is heel snel inzetbaar bij waterschade en helpt u direct met

  • Wegpompen van water
  • Verwijderen van meubels en andere spullen
  • Voorkomen van verdere gevolgschade
  • Herstel door te beginnen met het drogen
  • Schoonmaken